Undvik hindren som företagare

Att starta eget företag och bli entreprenör kan vara lita skrämmande stundtals. Det handlar om ett ganska stort ansvar, och det är mycket man sätter på spel genom att kanske lämna en trygg och fast anställning för att i stället ägna sig åt egen verksamhet och försöka förverkliga sina mål. Det finns också en del hinder man kan stöta på, bland annat kan det här med byråkrati vara svårt att hantera om man inte har gjort det förut. På Svenska Dagbladets opinionssida skriver Elisabeth Thand Ringqvist som är VD för Företagarna bland annat detta:

Att ta steget att bli företagare är ett stort steg. Du lämnar tryggheten som anställd, riskerar ofta egna pengar och satsar all din tid för att förverkliga en idé. Den som också anställer andra tar på sig ett stort ansvar för andras liv och vardag. Bland många företagare är det inte ovanligt att den egna lönen kommer sist sedan medarbetare, leverantörer och Skatteverket fått sitt och många av våra medlemmar avstår från att ta ut lön i tuffare perioder för att verksamheten ska gå runt.

I resten av artikeln talar hon om hur ökad byråkrati kan vara käppar i hjulen för företagare, och du kan läsa hela opinionsartikeln här. Och det stämmer, det finns mycket som kan göra det svårare för företagare. Men det man kan göra är att underlätta för sig själv med olika tjänster, till exempel någon som hjälper en med redovisning och att man skaffar sig ett system för automatisk återuppringning, vilket man kan ha väldigt stor nytta av. Det gäller att hitta möjligheter, inte hinder!