Enklare än någonsin att hålla koll

Som med det mesta när man ska betala räkningar och beställa saker så är Internet och datorn en central del i det hela. Med IT-lösningar så har vi blivit snabbara att ta reda på information, vi har det lättare att hålla koll på ekonomin och vi kan se dokumentärer och liknande efter att de visats. IT har verkligen sina fördelar och alla negativa delar har vi lösningar på i stort sätt. Ett helt IT-styrt samhälle skrämmer många och man menar att det är på grund av datoriseringen som vi är extra utsatta för angrepp. Dåtidens bankrån är dagens hacker.

bankdosa och faktura

Fördelarna med att vara digitaliserad är att man kan hålla koll på det mesta och de flesta ärendena kan man ta hand om via sin dator. Detta stora behov av datorer har gjort att nätet måste vara uppdaterat i form av storlek och snabbhet. Många väljer den snabbaste uppkopplingen till hem och arbete för att det ska vara så enkelt som möjligt att utföra sina ärenden. Just nu är 4G den hastighet som de flesta vill ha och med en 4g router så kan man lätt ha hand om sina ärenden direkt. Hemma kan man streama musik och film helt utan svårigheter från Internet och datorn. För inte bara Internet har uppdaterats utan också datorerna har snabbare processorer, lättare batteri och är uppdaterade inför det snabba Internet som så många efterfrågar idag.

Fördelarna med Internetbank

Idag kan inte många förstå hur man kunde hålla koll på sina räntor, lån och konton överlag. Var det nödvändigt att gå in på banken varje gång man skulle kolla sitt saldo. Alternativet var såklart också att kolla på en bankomat. Men att se sitt saldo hemifrån var helt omöjligt. Hur överförde man pengar förr i tiden samt betalade räkningar? Jo det var via ett bankhäfte eller över disk som gällde. Det kan tyckas verka omständligt och självklart var det svårare förr, men ingen kan jämföra med något som inte fanns så ingen klagade direkt på bankärenden. Saker som man idag kan göra som man inte kunde förut är:

  • Överföra via datorn och internetbanken. Lånade man pengar ifrån mamma så var det att åka och ta ut pengar för att sedan räcka över dem. Att sitta hemma och överföra en slant var alltså inte att tänka på.
  • Hur ligger man till på huslånet? Hur ser räntan ut och hur mycket har man betalat av. Ja med en liten bankbok så var man uppdaterad. Idag är det bara att logga in och se automatiskt hur det ser ut på riktigt.
  • Betala räkningar kunde man göra gratis via sitt bankhäfte eller så kunde man göra det över disk. Bland annat på banken men också hos spelombud, kostnaden för det kunde gå upp till flera hundra per räkning. Idag samlar man alla sina räkningar och betar av dem en och en via Internetbanken. Det du behöver är en bankdosa eller engångskoder, klart på bara några minuter utan att behöva åka någonstans eller betala extra. En räkning är sällan sen om den betalas i tid via banken på nätet.