Därför är interimslösningar bra vid rekryteringar

Vardagen på ett företag förändras ständigt och ibland behövs mer kompetens och personal för att kunna genomföra vissa saker. När det finns ett behov av en speciell kompetens under en specifik period kan interimslösningar vara ett mycket bra alternativ. En interimskonsult inom ekonomi kan bidra med mycket till ett företag och det finns många tjänster som kan tillsättas med en interimskonsult.

Interimslösningar är ett väldigt bra alternativ när du behöver kompetens med kort varsel. Att göra en felrekrytering kan vara väldigt kostsamt. Ibland är det inte heller en anställning som är det bästa alternativet. För en del situationer är det bättre att ta in kompetens på konsultbasis för att stötta upp verksamheten. Om du av olika anledningar som exempelvis föräldraledighet, sjukskrivningar eller tillfälligt ökat personalbehov saknar ekonomer ska du kolla in https://www.invici.se/interim-ekonomer/ som är perfekt om du vill rekrytera bra ekonomer till verksamheten. Du kan få hjälp med att tillsätta olika tjänster som ekonomichef, CFO, ekonomiansvarig, Financial Controller, Business Controller, bolagsekonom, redovisningsekonom och redovisningschef.

Interimskonsulter kan bidra med mycket

En stor fördel med en interimskonsult är att den ofta är van att snabbt kunna sätta sig in i nya arbetsuppgifter och situationer. En sådan konsult kan inte sällan ta egna initiativ. En senior interimskonsult har också mycket kunskap och erfarenhet som kan vara guld värt för ett företag. Det kan vara väldigt användbart och fördelaktigt att få in en person i verksamheten som har ett utifrånperspektiv. En interimskonsult kan komma in med nya ögon och se saker från en helt annan vinkel. En sådan person kan även vara till hjälp för att minska intern friktion. Det beror till stor del på att den inte finns någon personlig agenda för konsulten och att det är en obunden person. En annan fördel är att det är kostnadseffektivt och en väldigt flexibel lösning oavsett verksamhetsområde.