Älskade dator

Sedan datorn gjorde entré i våra liv för nu en hel del år sedan har den tagit mer och mer plats i våra liv, nu för tiden kan vi som inte riktigt föreställa oss ett liv där datorn inte existerar. Den gör helt enkelt otroligt mycket för oss, och vi skulle aldrig vilja leva utan den. Men i och med att datorn blivit så stor del av våra liv är det nästan svårt att se vad den hjälper oss med.

Sedan vi alla provade att använda en dator för första gången har det hänt mycket. Då kunde man inte prata i telefon samtidigt som man var uppkopplad, och man kunde inte göra så mycket mer än att klicka runt lite. Nu för tiden ser det, som nog de allra flesta vet om, helt annorlunda ut, och vi använder datorer till i princip allt här i våra liv. Så pass mycket så att vi nog inte riktigt förstår det själva. Det är trots allt lätt att bli hemmablind och inte riktigt inse hur mycket man använder något och tycker om något. För tänk, allt man behöver är att hitta rätt kabel till sin dator och sen kan man surfa, spela, chatta, hitta och göra hur länge som helst. Riktigt coolt! Låt oss ta upp några bra exempel på där datorn hjälper oss otroligt mycket.

  • Att hålla kontakten med sina nära och kära är viktigt för oss alla. Men nu för tiden då många flyttar kors och tvärs över världen, inte äger en hemtelefon och bor i andrahand i lägenheter kan det vara svårt att hålla koll på vart ens vänner håller hus. Ett perfekt sätt att hålla kontakten är då såklart med hjälp av en dator och sociala medier på diverse plattformar. Enkelt och roligt!
  • Tidigare behövde vi ge oss ut på en promenad till banken för att betala räkningar, något som dessutom kostade oss en del i och med att bankerna tar betalt för att utfärda tjänsten. Nu ser det dock annorlunda ut! Med några enkla klick betalar vi våra räkningar kostnadsfritt och smidigt. Det har aldrig varit lättare att betala grejer!
  • Vissa saker trodde man kanske aldrig skulle gå att göra hemma, som att till exempel köpa en klänning till kommande fest. Men det går nu för tiden, såklart! Man kan i lugn och ro hemma i soffan bestämma sig för hur man vill se ut, och sen enkelt klicka hem för att invänta leverens efter någon dag eller så. Hur smidigt kan shopping bli, egentligen?!

Som sagt, mycket har hänt sedan de allra äldsta datorerna kom in i våra liv. Och mycket kommer såklart hända även i framtiden. Som tur är så kommer det bara gå framåt, och om vi tycker att datorn för mycket för oss nu är det inget jämfört med vad den kommer att göra i framtiden. Möjligheterna är i princip obegränsade, det är bara någon som måste ordna saker först. Och om man har några idéer på fler områden datorn kan hjälpa oss brukar det mesta gå att lösa!